interiéry projekty



Fitness & Health Club Malešice

2016

Fitness & Health Club Malešice se nachází v komplexu ByTy Malešice, který byl realizován podle projektu atelieru CASUA. Provoz je navržen pro maximálně 70 návštěvníků v následujících provozech:

 

 sauna, Hammam, vířivka, privátní sauna s vířivkou

 posilovna, tělocvična a ricochet

 masáže, solárium

 vstupní hala s kavárnou.

 

Návštěvník vstupuje do vstupní haly, kde je navrženo sezení pro 20 osob u kavárenských stolků a děstký koutek. Ze vstupní haly s barem a recepcí vede schodiště na galerii v mezipatře odkud se přejde do

šaten se sprchami. Návštěvník pak může přejít do jednotlivých částí wellness centra.

 

Vstupní hala by měla navozovat pocit luxusu a exkluzivity stejně jako celý wellness. Podlaha je

pokryta velkoformátovou dlažbou. Stěny budou obloženy obkladem z přírodní dýhy. Stupně a podstupnice schodiště jsou pokryty velkoformátovou dlažbou stejně jako podlaha vstupní haly. Na každý stupeň a podstupnici je použit jeden kus dlažby a hrana bude nerezová. Dětský koutek je navržen jako vypolstrovaný bazének, který slouží zároveň pro sezení rodičů. Průchod chodbou propojující galerii má být pro návštěvníky zážitkem. Z jedné strany bude pokryta lakovaným sklem Matelac a z druhé strany kombinací ušlechtilé omítky (benátský štuk a „pitched“) s grafickým motivem pruhů.

 

Obdélníkový prostor tělocvičny by mohl být problematický z hlediska dozvuku. Z tohoto důvodu jsou

na stropě provedeny akustické podhledy z děrovaných SDK desek. Pro optické rozšíření místnosti, ale i

pro potřeby cvičících je podél pravé stěny tělocvičny navržena zrcadlová stěna. Stěny a strop budou bílé,

podlaha vinilová pro sportovní účely vzor Oak Classic. V prostorách posilovny jsou navrženy posilovací

stroje a televize na držácích u stropu. Zařizovací předměty v prostorách přístupným návštěvníků jsou navrženy ve vysokém standardu od firmy Villeroy Boch. Prostor schodiště pro přesun z šaten do wellness bude po stěnách a na stropě řešen povrchem betonepox v šedé barvě s grafickým motivem.

 

Prostor Wellness: V místnostech kolem saun se kombinují tři materiály. Kamenný a dřevěný obklad jako chladný a teplý přírodní materiál společně s dlažbou z přírodní břidlice vytvářejí klidný intimní prostor s relaxační atmosférou. Ta je ještě v prostoru odpočívárny podpořena vodopádem (fontánou), kde voda plynule stéká po lakovaném skle, a který je proveden po celé ploše kratší stěny. Osvětlení je zde doplněné o efektová a orientační světla u schodišťových stupňů a podlahy. Nad veřejnou vířivkou je navrženo osvětlení tzv. hvězdné oblohy v kruhové ploše. Tato plocha je ohraničena SDK límcem a zakryta černým podhledem z Barisolu, takže světlo působí jednolitě. U soukromé vířivky je toto osvětlení řešeno obdobně ale v rámci podhledu.

 

Vedle veřejné vířivky je vyhřívaná odpočinková lavice obložená mozaikou. Za opěrákem lavice je drážka s liniovým nepřímým osvětlením. Svébytným prostorem je Hammam, který navazuje atmosféru tureckých lázní. Kombinace keramické mozaiky s geometrickým orientálním motivem, světlého kamene a černých lavic navozuje čistou a klid. Podhled je řešen jako sdk podhled s motivy hvězdné oblohy. Ovládání osvětlení je ve wellness stmívatelné. Pro návštěvníky bude ztlumeno na nižší úroveň, pro potřeby úklidu mimo návštěvní dobu musí umožnit dostatečnou hladinu světla.

další projekty