projekty studie



Základní umělecká škola A. M. Buxton, Úpice

Soutěž 2012

Pavilon je po architektonické stránce navržen tak, aby se stal především místem setkávání. Nejedná se pouze o taxativní rozšíření umělecké školy, ale je to objekt, kde předpokládáme setkávání žáků, studentů, učitelů, rodičů a celých souborů napříč  uměleckými obory. Proto jsme kladli důraz nejen na samotné účelové prostory, ale důležitým prvkem se zde stane již zmíněné foyer. Ke každému uměleckému vystoupení neodmyslitelně patří společenská komunikace, diskuse, čekání, napětí a uvolnění. Pro tuto věc vytváříme foyer s příjemnou podlouhlou proporcí s možností občerstvení, se  skleněnou stěnou s odpoledním sluncem a s vizuálním kontaktem do upravené kultivované zeleně.

Podél foyer jsou řazeny jednotlivé požadované prostory tak, aby formou přestavitelných akustických stěn bylo možno používat prostory univerzálně a aby byly přestavitelné do různých podob a dimenzí.